COMPANY

GLOREX staat bekend om innovatieve producten van hoge kwaliteit en onze snelle en complete bezorgservice vanuit het magazijn in Rheinfelden, Duitsland.
Wij doen er alles aan om voor onze klanten te zorgen, zodat u volledig tevreden zult zijn.
Het bedrijf GLOREX GmbH in Rheinfelden, Duitsland, zorgt voor onze klanten in Duitsland en de Benelux.
Het bedrijf GLOREX AG in Füllinsdorf, Zwitserland, is verantwoordelijk voor de handel in Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Italië en voor alle verdere exportlanden.
Het dynamische assortiment bestaat uit meer dan 10.000 actuele artikelen. Wij leveren onze producten uitsluitend aan de vakhandel.  GLOREX is bekend om haar innovatieve en kwalitatief hoge producten alsmede een snelle en volledige levering vanuit het magazijn in Rheinfelden.
GLOREX werd in 1974 in Zwitserland opgericht en is een familiebedrijf.
Sindsdien zijn we geëvolueerd van een specialist in het maken van poppen en teddyberen naar het volledige hobby assortiment dat we vandaag de dag hebben. We hebben 50 medewerkers in dienst op onze twee locaties en beschikken over een gemotiveerd verkoopteam dat voor onze klanten in hun respectievelijke landen zorgt.

GESCHIEDENIS

GLOREX werd in 1974 opgericht in Kölliken, kanton Aargau, in Zwitserland.

Originele, met de hand genaaide Zwitserse poppen vertegenwoordigden destijds met groot succes de hoofdactiviteit van het bedrijf. Een plastic gezicht en een lichaam van tricotstof maken het mogelijk om eenvoudig een originele Zwitserse stoffen pop te maken. Met diverse kleding, sokken, ondergoed, accessoires en kleine pruiken van synthetisch of echt haar konden aantrekkelijke kleine wezens worden gemaakt.

Sinds 1982 bevindt het hoofdkantoor van het bedrijf zich in Füllinsdorf, vlakbij Bazel. In 1987 werd het bedrijf Glorex GmbH in Rheinfelden, Duitsland, opgericht. In 1992 is het bedrijf verhuisd naar Rheinfelden in een nieuw gebouw van 6000 m². Het poppenassortiment is ontwikkeld en deels aangevuld met gepatenteerde innovaties. Daarnaast is er een compleet assortiment teddyberen ontstaan.

In 1995 nam Glorex het bedrijf M. Wanke GmbH in Limburg nabij Frankfurt over. Met die overname werd Glorex een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van artikelen voor het maken van poppen.

1997 Glorex neemt de merken hobby time en Stewa-Hobby over met de belangrijkste productassortimenten van deze twee beroemde Duitse fabrikanten van hobby- en ambachtelijke producten. De nadruk lag vooral op het assortiment technische hobby’s, zoals modelleren, gieten, mallen maken, harsen en kaarsen maken. De afgelopen jaren is het assortiment flink ontwikkeld en uitgebreid.

GLOREX is van de oorspronkelijke specialist in het maken van creatieve poppen- en teddyberen uitgegroeid tot een complete assortiments leverancier op hobby- en handwerkgebied. Vandaag de dag is GLOREX in staat om het volledige assortiment hobby- en ambachtelijke producten uit één hand te leveren.

GLOREX GmbH – Großmattstraße 17 – D79618 Rheinfelden – Tel. +49 7623 7233 0 -info@glorex.de – www.glorex.com