PASSIE VOOR CREATIE

Wij geloven in de verbazingwekkende kracht van creativiteit die vreugde en plezier tot leven brengt. Met onze hoogwaardige en betaalbare producten inspireren we zowel kinderen als volwassenen, motiveren we hen om zichzelf te ontwikkelen en maken we hun leven leuker en kleurrijker.

Of u nu op zoek bent naar hoogwaardige kunstenaarsbenodigdheden voor liefhebbers en professionals, creatieve materialen, kantoorbenodigdheden of interessante geschenken voor uw dierbaren, KOH-I-NOOR HARDTMUTH brengt u al vier eeuwen op rij een breed scala aan bewezen producten.

KWALITEIT SINDS 1790

De architect Joseph Hardtmuth legde in 1790 de basis van het bedrijf in Wenen, van waaruit zijn nakomelingen, vooral zijn zoon Carl en kleinzoon Franz, één van ’s werelds grootste bedrijven in zijn vakgebied hebben opgericht. De firma werd echter in 1848 verplaatst naar České Budějovice.

Een aantal belangrijke innovaties op het gebied van schrijfinstrumenten komt uit de fabriek van KOH-I-NOOR HARDTMUTH. Bijvoorbeeld de productie van grafiet en kleipotloodstift, gepatenteerd al in 1802, het principe van machinaal vervaardigde potloden of de verdeling van grafietpotloden in individuele kwaliteiten 8B-10H, volgens de hardheid van de stift, die al snel werden overgenomen door andere fabrikanten als wereldwijde standaard.

KOH-I-NOOR HARDTMUTH heeft ook verschillende nominaties gewonnen. In 1900 won het iconische gele grafietpotlood 1500 de prestigieuze prijs tijdens de Grand Prix in Parijs en werd het het beroemdste potlood ter wereld.

TSJECHISCH BEDRIJF, TSJECHISCHE PRODUCTEN

De fabriek in České Budějovice is in bedrijf sinds 1848 en zorgt nog steeds voor het grootste volume aan KOH-I-NOOR HARDTMUTH-productie. Het hele bedrijf wordt ook aangestuurd en georganiseerd vanuit de Zuid-Boheemse metropool.

Met andere fabrieken in Městec Králové, Broumov of Milevsko kan de meeste productie worden omschreven als Tsjechische producten. De uitzondering is de productie van markers, fineliners en viltstiften die in onze fabrieken HEMUS en PONAS, welke wij in 2007 overnamen in Bulgarije worden geproduceerd.

De voormalige gereedschapsfabriek van Ponas, nu KOH-I-NOOR PONAS s.r.o., richt zich op de productie van spuit- en blaasmatrijzen. Het bedrijf maakt gebruik van alle toegankelijke geavanceerde technologieën: CAD-CAM-systemen in de constructie en moderne CNC-machines in de productie. De productie is gericht op technologische persingen voor de sectoren auto- en elektrotechniek, gezondheidszorg en verpakkingstechnologie.

De voormalige HEMUS-fabriek in Bulgarije, nu KOH-I-NOOR HemusMark AD, kent een traditie die meer dan 80 jaar op de Balkan duurt. Hier worden o.a. school- en kantoormarkers, viltstiften en fineliners geproduceert, waardoor het één van de grootste producenten in zijn soort in de regio is.

In de loop der jaren is de productie van grafietstiften aangevuld met een compleet assortiment producten in vier hoofdcategorieën: assortiment voor kunstenaars (ART), schoolassortiment (SCHOOL), kantoorassortiment (OFFICE) en hobbyassortiment (HOBBY). Hun structuur en reikwijdte wordt bepaald door vereisten die binnen de afzonderlijke categorieën ontstaan. Met andere woorden, de KOH-I-NOOR Company observeert continu de ontwikkelingen en hedendaagse trends in de branche, terwijl ze het assortiment van haar producten actualiseert en perfectioneert op basis van de vraag.

De Tsjechische klanten kunnen de beste producten krijgen via een netwerk van bijna 100 winkels van de dochteronderneming KOH-I-NOOR HARDTMUTH TRADE.

U kunt ook vertakkingen van het moederbedrijf KOH-I-NOOR HARDTMUTH in het buitenland vinden, d.w.z. in Slowakije, Duitsland, Polen, Italië, Roemenië en Bulgarije. Andere belangrijke partners zijn de VS, Rusland, Oekraïne en de Benelux. Het bedrijf exporteert zijn producten naar meer dan 90 landen.

Tsjechen zitten ook in het management van het bedrijf. Hoewel het bedrijf niet meer toebehoort aan de oorspronkelijke eigenaren van de familie Hardtmuth, blijft KOH-I-NOOR HARDTMUTH een privébedrijf dat eigendom is van de familie Bříza en onder leiding van de algemeen directeur Vlastislav Bříza Sr. en zijn zoon.

KOH-I-NOOR HARDTMUTH behoort formeel tot de KOH-I-NOOR holdinggroep, die naast de consumentenindustrie ook de divisies gezondheid, energie, automotive & engineering, Horeca en vastgoed omvat.

Koh-I-Noor Hardtmuth a.s.

F. A. Gerstnera 21/3

370 01 České Budějovice, Tsjechië

B2B webshop