KUM® is een van de oudste nog bestaande fabrikanten van puntenslijpers. Sinds 1919 is het ons doel en onze competentie om de beste puntenslijpers ter wereld te produceren. Onze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 80 landen wereldwijd.

In 1919 richtten Fritz Mußgueller en Adam Klebes het bedrijf KUM® op. Na het overlijden van Fritz Mußgueller nam zijn schoonzoon Dr. Werner Lüttgens het bedrijf over. Vandaag de dag is KUM® nog steeds familiebezit in de derde generatie en geleid door Dr. Fritz Lüttgens en Patrick Becker.

In de beginjaren produceerde KUM® alleen slijpers. Grotendeels zonder containers, een groot deel was gewijd aan allerlei fancy slijpers. Veel modellen uit de eerste jaren zoals de 100-1 of de 400-5 zijn uitgegroeid tot echte klassiekers in het KUM-assortiment. In 1928 kwam de beroemde wereldbolslijper op de markt. Dit item werd een echte klassieker die door geografische veranderingen keer op keer werd vernieuwd. In hetzelfde jaar nam KUM® voor het eerst deel aan de Leipziger Messe. Sindsdien presenteren we onze nieuwste ontwikkelingen elk jaar op Paperworld in Frankfurt en op vele andere internationale beurzen.

Om de hoge kwaliteit blijvend te waarborgen en haar onafhankelijkheid te behouden, integreerde KUM® in de jaren 50 een eigen gereedschaps- en matrijzenbouw in het bedrijf. Tot op heden worden de spuitgietmatrijzen en de meeste machines nog in eigen beheer ontworpen en gebouwd.

De productie van tekeninstrumenten begon in 1956. In de loop der jaren voegden we steeds meer productcategorieën toe. Schrijfhulpmiddelen, penselen voor school en kunst, schrijfblokken, penselen, scharen en nog veel meer.

Naast een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment staat klanttevredenheid bij ons hoog in het vaandel. Onze verkoopafdeling onderhoudt een langdurige zakelijke samenwerking met partners over de hele wereld.

KUM® GmbH & Co. KG

Essenbacher Straße 2

91054 Erlangen, Duitsland

+49 9131 8268 0

customer-service@kum.net